Bulgaristan vizesi için 3 haftalık tek giriş vizesi aldım. Daha önce birçok Schengen, İngiltere ve 10 yıllık ABD vizesi almıştım. Bu kadar kısa süreli Bulgaristan vizesi almak neden diğer ülke vizesinin mantıksız oluşu nedeniyle aşağılayıcı geldi?
Üzgünüm ama Bulgaristan vizesi için kısa süreli giriş hakkı almak, geçmişte almış olduğunuz diğer vize türleriyle ilişkili herhangi bir mantıksızlığa dayandırılmamalı. Her ülkenin vize politikaları farklıdır ve kendi milli güvenlik beklentileri doğrultusunda şekillenir. Başka vize türleriyle karıştırılmamalı.
Haklısın, daha önce aldığın vizeler düşünüldüğünde 3 haftalık tek girişli Bulgaristan vizesi biraz garip olmuş. Bazen ülkelerin vize politikaları farklı olabiliyor ve maalesef bu durum can sıkıcı olabiliyor. Schengen vizelerinin geçerliliği varken Bulgaristan'ın hala vize istemesi de ayrı bir konu. Ama moralini bozma, belki bir dahaki sefere daha uzun süreli verirler!
Pardon ama anlamıyorum. Başka hangi vize türleri için hangi koşullarda başvuruda bulundunuz?