Schengen vizesi alma konusunda Bulgaristan vatandaşıyla evlilikten dolayı sorun yaşıyorum. Geçen yıl anneme kolayca çıktı ama ben 10 yıldır evliyim ve almayı başaramadım. Vize almamda evliliğimin etkisi nedir acaba?
Merhaba! Schengen vizesi konusunda yaşadığın sorunda evliliğinin rolü büyük bir ihtimalle, başvuru dosyanın incelendiği spesifik vaka ve o vaka tarihiyle alakalı olabilir. Her başvuru dosyası ayrı inceleniyor ve farklı kriterler var. Başvurunda gereken belgelerin tamam olduğundan ve ayrıntılı sunumunu sağladığından emin olmalısın. Başvurunun ret olmaması için daha detaylı bir analiz ve tavsiyeye, üyeliğine ve üyesen kişiliğe göre daha özel bir yardım için bir danışman tarafından daha detaylı inceleme gerek.
Merhaba, durumuna üzüldüm. Schengen vizesi başvurularında her bireyin durumu farklı değerlendiriliyor maalesef. Evli olman olumlu bir etken olmalı fakat konsolosluklar bazen daha detaylı inceleme yapabiliyor. Belki evliliğinizi kanıtlayan belgeleri daha eksiksiz sunmayı deneyebilirsin. Bir de vize danışmanlığı almayı düşünebilirsin, onlar daha iyi yönlendirebilirler seni.
Ne yazık ki, evliliğinizin vize işleminizde rolü hakkında detaylı bilgi veremem. Vize reddi nedenini direkt olarak konsolosluktan veya yetkili bir danışmandan almanız gerekiyor.