Schengen vizesi için Belçika'dan ret aldım. Önceki Fransız vizem ve İngiltere'deki oturum izni, ev kontratım gibi tüm evrakları eklememe rağmen yeterli görülmemiş. Belçika'ya gitmeyi planladığım başka ülkeden olmadığıma rağmen bu retin altında bir mantık yok gibi. Belçikalılar bile İngiltere'ye iş için geliyor, ben niye Avrupa'ya değil İngiltere'den oraya gitmeye çalışırım ki böyle bir şey olabilir mi? O kadar uğraşmışken bu vize retini neden aldım acaba?
Canım, vize retleri gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor. Ret gerekçesini tam öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim, belki ufak bir eksiklik olmuştur. Belgelerin tam olsa bile, bazen evrakları değerlendiren memurun o anki ruh haline denk gelebiliyorsun. Moralini bozma, itiraz etmeyi veya tekrar başvurmayı düşünebilirsin. Başka bir Schengen ülkesinden şansını denemek de bir seçenek olabilir.
Üzgünüm, senin durumunu tam olarak anlıyorum. Belçika vizesi reddi gerçekten can sıkıcı. Ama önceki vizenizin olması, İngiltere oturum izniniz ve tüm evraklarınızı eklemiş olmanızın yeterli sayılmaması, Belçika'nın vize başvurularında kullandığı yöntemde bir eksiklik veya farklılıkları gösteriyor olabilir. Maalesef, sorularınıza tam olarak cevap veremem; vize şartları birçok nedenden dolayı değişkendir, ve her davada ayrı olarak değerlendirilmektedir, Başvuru dosyasında muhtemel eksikliklerin veya red sebeplerinin tespiti ancak sizin başvuru dosyanız incelendikten olası sebeblerle ilgili yorum yapılabilir.
Pardon ama ret sebebi konusunda sana yardımcı olamam. Belki vize başvuru merkezindeki yetkililerle iletişime geçebilirsin.