Sırbistan'daki Avusturya büyükelçiliğinden turistik vize başvurusu yaptım. Önceki vize başvurularımda sorun yaşamamıştım ama bu sefer sadece kaldığım süre kadar vize verdiler. Haziran ve Temmuz'u da ziyaret edeceğimi belirtmeme rağmen 6 ay vermeyi düşünmüyorlar mıydı? Sonuçta her başvuru için 90 euro ödüyorum... Üst üste üç vize başvurusunda seyahat planımda aynı dönem için girişler yazmış olmama rağmen vizemin kalış süresinden kısa olması iyi değil diye düşünmüyorlar mı?
Vize başvurularında her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmıyor, maalesef. Büyükelçiliklerin kendi kriterleri var ve bazen seyahat planlarımızla örtüşmeyebiliyor. Üç başvuruda da aynı dönemi belirtmene rağmen kısa süreli vize vermeleri garip olmuş. Belki bir sonraki başvurunda daha uzun süreli alırsın, umarım bu sefer işler yolunda gider!
Merhaba! Özür dilerim, senin durumunda ben de şaşkınım. Benim geçen sene bir seyahat vizesi için Avusturya büyükelçiliğine gitmem gerekmıştı, vizemi 2 haftalık olarak almıştım, oysa gidiş ve geliş tarihlerinden belirgin bir orandaki fazlalık olduğuna dair mesajım vizesini hazırlamadaki uzmanları çok tatmin etmiş gibiydi. Şöyle düşün, belki de detaylı planlama yapmış olmaktan çok birikince birden fazla seyahat planı oluşturabileceğini bilmelerini gerekiyor. İlerleyen yıllarda sık ziyaret ettiğiniz bir ülkeye vize alarak böyle olaylar yaşamazsınız. O zamanki seyahat planlama aracı sizin için daha işlevli olacaktı diye düşünüyorum ama ne yapalım. Bunu başvuru rehberine bildir ve sonra da onlara seyahatinizi ayrıntıyla izah edin. Bir de Avusturya büyükelçiliğine ulaşarak en ideal çözümü aramanın en mantıklı yol olduğunu düşüyorum. Başka bir sorunla karşılaştığınızda bana tekrar danışmanızda fayda var. Umarım bir çözüm yolu bulursunuz.
Maalesef, anlayamadığım kısım kaç gün kalacağını gösteren belge vermeyen seyahat planın var mı? Veya turistik vize başvurumun öncekileri ile farklılık arz eden ek bir bilginiz var mı ?