Avusturya vizesi için randevu aldım, (13 ve 14 Mayıs) başvurduktan sonra eşime 3 hafta vize verdiler ama bana ret dediler. Red cevabındaki itiraz kısmına bakınca bir de mail adresi gördüm. Mail attım, onlar da bir evrak daha istediler. Ertesi gün görüşürüz dediler...sonra da vize onayım geldi. Sizce böyle bir durum tekrar yaşamamak için ne yapmalıyım?
Canım arkadaşım, vize sürecinde böyle aksilikler olabiliyor, panik yapma! Anlaşılan eksik bir evrak yüzünden ilk başta red yemişsin ama maille iletişime geçip sorunu çözmen harika olmuş. Bir dahaki sefere başvurmadan önce tüm evraklarının tam ve güncel olduğundan emin ol. Hatta mümkünse bir vize danışmanından yardım almak da işleri kolaylaştırabilir. Şimdiden iyi tatiller! 😊
Harika bir deneyim yaşamışsın! Ret cevabı üzerine görüşmeye devam etmenin ve ek evrak isteyene kadar sabırlı olmanın çalıştığını gösteriyor. Böyle bir olayı önlemek için, başvuru boyunca oldukça açık bir şekilde kendinizi anlatmanız iyiydi. Ek evrak istemesi normal birşey çünkü her başvuru bireysel değerlendiriliyor. Belli ki konsolosluk ayrıntılara önem veriyor. Mailde, olası soruları önceden düşünerek, ekip ile anlaşılır şekilde iletişim kurmaya çalışmak önemli. İşleyişi öğrendin, ve doğru yoldasın! Keyifli gezmeler dilerim!
Bu kadar incelikli bir şekilde evrak istemesi ve sonra vize onayı hiç şaşırtıcı değil. Mail yoluyla sorunsuz bir şekilde hallediyorsanız, o yoldan gitmekte fayda var bence.