Avusturya vizesi için yıllarca başvuru yapan biri olarak, randevu bulmanın çok zor olduğuna inanıyorum. Evraklar tamam ama vize süresi çok kısa veriliyor. Son başvuruda, ailem için 24 Nisan'da randevu alıp 25 Nisan'da sonuçlandı. Tek girişli, sadece 1 aylık vize verdiler. Bu kadar kısa vizeye neden bu kadar sık başvuran insanlar ve kimsenin 1 yıldan daha uzun vize almış biri tanımadığı için bir anlamamız var mı?
Merhaba, Avusturya vizesi konusunda yaşadığınız zorlukları anlıyorum, gerçekten can sıkıcı. Randevu bulmak zaten başlı başına bir dert, bir de vize süresinin kısa olması hayal kırıklığı yaratıyor. Maalesef, Avusturya Konsolosluğu'nun bu konuda biraz ketum davrandığı doğru. Belki de sık seyahat edenlere öncelik vermek yerine, her başvuruyu ayrı değerlendiriyorlar. Bir de konsolosluğun yoğunluğu, vize politikalarındaki değişiklikler gibi faktörler de etkili olabilir.
Hey arkadaşım,
Avusturya vizesi hakkındaki deneyimin gayet yaygın. Evraklar doğruysa, vize almak gerçekten zor değil ama çok kısa sürüyor. Başvuruda en önemli şey, gerçekten gitmeyi planladığın süreymiş gibi davranmak. Örneğin iki hafta gezmeyi planlıyorsun ama 90 gün verirlerse, her şey berbat olur diye boşluk bırakmamaya çalışmak önemli. Bir de, aile üyelerinin aynı yerde aynı şeyi yaşamış olma olasılıkları var, senin gibi. Vize sürelerini daha uzun tutabilmek için daha önce Avusturya'ya girme kaydınız olmalıydı.
Belki sadece daha uzun süre kalışları onaylamayan bir politikaları var(yani, 1 yıldan fazla sürede kalmak kesinlikle yığıldığı için onaylamada bu sorun yaşanıyor) , deneme yapın.
Maalesef, vize sürelerinin sıklığı konusunda net bir bilgi veremem. Ama vize politikaları ülkelerin ihtiyaçlarına göre değişebilir, ki bu sebeple vize süreleri değişkenlik gösterebilir.