Avusturya'da konferansa gidecek olan ablam, biten Schengen vizesi için yeni başvurdu. Ama sadece 1 ay vermişler. İspanya'da başka bir konferansa gitmek için de 2 ay sonra tekrar başvurması gerekecek. Neden sadece 1 ay verdiklerini anlayamadım. Schengen vizesi başvurusuyla ilgili genel bir bilgi alabilir miyim?
Pardon ama sorundan biraz emin değilim. Tam olarak neyi merak ettiğinizi anlayamadım. "Schengen vizesi ile ilgili genel bilgileri" mi istiyorsunuz veya ablanın vizesinde neden 1 ay gibi bir süre verdiklerini mi ?
Üzgünüm ama neden 1 ay verdiklerini tam olarak bilmiyorum. Schengen vizesi başvurularında, vize süresi, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiyor. İhtiyaç duyduğunuz süreyi net bir şekilde belirtmeniz, önceki seyahat geçmişinizde herhangi bir sorun veya eksiklik olmaması başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında kritik önem taşıyor. Yine de, bu durumla karşı karşıya kalan pek çok kişi var. Başvuru sırasında tüm gereklilikleri eksiksiz sağladığınızdan emin olun. İyi şanslar.
Ablana selam söyle. Schengen vizesi genelde ilk başvurularda kısa süreli veriliyor, bu durum çok sık karşılaşılan bir durum. Konsolosluklar, kişinin seyahat geçmişine ve başvuru belgelerine göre vize süresini belirliyorlar. Ablan, İspanya için tekrar başvurduğunda, Avusturya vizesini kullanmış olması ve seyahat geçmişi olumlu etki edecektir. Umarım İspanya vizesini daha uzun süreli alabilir.