Avusturya vizesi için 3 gün içinde 2 yıllık Schengen vizesi alan biri var. Benim başvurularım çok uzun sürüyor. Bu kişinin diğer ülkeleri ile yaptığı Schengen başvuruları da başarısızmış. İyi bir hesabı, 1500 euro parası ve düzenli evrakları var. Nedir bu kişinin, diğer başvurularında başarısız olanlarla farkı?
Merhaba,
"Arkadaşının" vizedeki başarısının sırrı muhtemelen hazırladığı özenli ve eksiksiz evrakların yanında, potansiyel vize yetkilisi için "güvenilirlik" uyandırmasıydı. Sadece para ve evrakta değil, davranışsal ve toplumsal etkileşiminde" de fark oluşturabilir.
Diğer başvurularında başarısız olan kişilerin evraklarını olabildiğinde inceleyerek (ve mümkün ise başkalarının incelemesine de açıklayıp ) aksaklıkları düzeltmesi kritik. Önemli olan; tek değil, topluca düzgün-yapılandırılmış vize dosyası/görüntüsünü ilgili kurumda bırakmak. Burada vize danışmanın işinin önemi ortaya çıkıyor. Başka başvuru takibinde tutarsızlık, düzensizlik olabilir mi diye düşünün? Vize başvurusunun 'içeriğinin ve formatının' yanı sıra vize yetkilisiyle, anlaşılabilir bir ilk etki yaratmak da çok önemli. Başarı oranını artırmak için bir vize danışmanla çalışmanız kesinlikle zaman boşa harcamaktır. Afiyet olsun.
Selam! Şaşırmamak lazım, vize başvuruları biraz şans işi gibi. Belki o arkadaşın başvuru yaptığı dönemde konsolosluk yoğundu ya da evrakları tam denk geldi. Senin başvuruların neden uzuyor bilemiyorum ama evraklarının eksiksiz olduğundan ve güncel olduğundan emin ol derim. Belki de konsolosluğa bir danışmak faydalı olabilir.
Maalesef, nedeninin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Belki vize yetkilileri farklı şekilde değerlendiriyor olabilirler.