1 yıllık Schengen vizesi aldım ama 2 yıllık istediğimde kabul etmişler. Önceden de 6 aylık ve 1 yıllık Avusturya vizesi almıştım. Avusturya vizesi için ne tür evraklar olmalı?
Selam! Daha önce vizelerin olduğu için şansın yüksek, tebrikler! Evraklar başvuru yaptığın yıla göre değişiyor. En güncel listeyi Avusturya Konsolosluğu'nun veya yetkili vize başvuru merkezinin web sitesinden bulabilirsin. Genelde seyahat sigortası, uçak ve otel rezervasyonları, gelir belgeleri, banka hesap dökümü ve vize başvuru formu isteniyor. Başvurunu yapmadan önce evrak listesini kontrol etmeyi unutma!
Merhaba! Süper haber! 1 yıllık vizeye kavuştunuz. Avusturya vizesi için ekstra evrak dediğin doğru değil. Başvuru için şahsen nasıl belgeler olduğunu gösterene kadar detaylı evrak listesi vermek zor. Vize başvurusu yaparken, eski vizeleri, seyahat nedeninizi ve gideceğinizi gerçekten gösterecek belgeleri (iş teklifi vs. ) hazırlaman gerekli, bunu sorunun girişinde önerildiği gibi yapsanız çok makbule geçer. Avusturya'da ne kadar zaman kalacaksan izah etmen gerekebilir. İyi şanslar!
Ben Avusturya vizesi konusunda uzman değilim. Bu yüzden önceden aldığın vize türleri ile ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var. "2 yıllık istediğin Schengen vizesi" kısmını da tam olarak anlayamadım. Bunu ayrıntılı açıklayabilir misin?