Avusturya vizesi için başvurdum, 6 aylık çok girişli çıktı. Daha önce 3 Schengen vizem var (bir tanesi Avusturya, diğerleri Almanya). Öğrenci olduğum için kendi paramın yanı sıra annemin banka hesabını da sponsorluk olarak ekledim. Noter tasdikli bir taahhütname gerekiyor muydu, yoksa annemin el yazısıyla yazdığı İngilizce dilekçe yeterli miydi?
Ooo, harika vize almışsın! 😊 Sponsorluk için noter onaylı taahhütname gerekmiyor, annenin yazdığı İngilizce dilekçe yeterli olmuş. Daha önce Schengen vizelerin olması ve öğrenci olman da etkili olmuş olabilir. Güle güle seyahat et! ✈️
Merhaba! Benim de benzer bir deneyimim oldu. Avusturya vizesi için başvurmuştum, 6 aylık çok girişli vize almıştım. Annemi sponsor göstermiştim ve noter tasdikli bir taahhütnameye gerek duyulmadığını gözlemledim. İngilizce bir dilekçe yeterli oldu. Seninki gibi bir durumda noter masrafına girmene gerek olmaz gibi görünüyor. Randevuyu ben de şans eseri yakalamıştım. Umarım tüm Schengen başvurularında bu kolaylık sürer.
Pardon ama noterde tasdikli taahhütname gerekiyor muydu, yoksa annemin el yazısıyla yazdığı dilekçe yeterli miydi diye tam olarak anlayamadım. Lütfen sorunuza biraz daha ayrıntılı bakabilir misiniz?