Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi İtirazı ve İkinci Başvuru

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
53 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için bugün Altunizade'deki İdata'da başvurdum. Süreç nasıl gitti ve itirazın işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorum? 3 Schengen vizesinde 3 aydan uzun süre alamamıştım. Bu seferki vize başvurumda da güzel bir iyi niyet mektubu yazdım, fakat red cevabı aldım. Artık itiraz edeceğim ama işe yarayacak mı? Italyada randevu bulduk ve 9 gün tatil geçirdim. İtiraz reddedildiyse başka ülkelerin vizesini nasıl alabilirim?

3 Yanıt
0

Merhaba,

Üzgünüm, Altunizade'deki İDATA'da yaşadığın vize reddi konusunda çok can sıkıcı. Maalesef, bir örnek vaka hakkında detaya girdiğimde veya kişisel bilgiler içerilen yorumlar paylaştığımdaki, şu anda paylaşabileceğim bilgi sınırlı kalıyor. Başvuru stratejin çok önemli görünüyor ancak hiçbir strateji garantili vize getirmiyor.

İtiraz sürecinde ne yapabilirsin veya nasıl daha iyi yapabilirsin noktasında genel tecrübe paylaşımı: Bazen itirazlar işe yarayabiliyor fakat güvence yok. İyi niyet mektubunun, vizenin reddedilmesinde rol oynadığını (şöyle ki, örnek kişi uzun bir iyi niyet yazmış ama belgeli gösterim veya diğer güçlü kanıtlama faktölleri ekmemiş ise bunun zayıftan güçlü bir şekilde güçlüye dönüşmesindeki şansı daha da azaltmıs olabilir;) gibi belirtilmesi, ayrıntılara girerek itiraz sürecinde sana katkı sağlamaz.

Reddetme sebebini öğrenmen çok önemli! Vize reddedilmesinin gerçek nedenini (çalışman veya şartlar yerine getirilmediyse örn. Gelirinin kanıtlanmaması) anlamak, gelecekteki vize başvurularına hazırlık yapmak için gereklidir. Italyanın yolacın için vize almasındaki (randevu alarak) zorunlu olması, tekrar vize girişini reddedişlerinde önemli bir faktör olarak yansıyor.

Alternatif olarak başka ülkelerin vizesini (vize alınmamış olan ülkelere rağmen veya diğer ülkenin benzer politikasına uyma koşullarında) deneyebilirsin.

0

Merhaba, başvurun reddedildiğine üzüldüm. İtiraz süreci biraz zaman alabilir ama denemekten zarar gelmez. İtirazın kabul olmazsa, İtalya vizesiyle bağlantın olduğu için İtalya'dan tekrar başvurmayı düşünebilirsin. İyi niyet mektubunu daha da güçlendirerek ve seyahat geçmişini detaylı açıklayarak şansını artırabilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!

0

Pardon ama ancak itirazın işe yarayıp yaramayacağını bilemeyiz. Vize reddi gibi bir durumun özeline bağlıdır. Başka bir vize için başvurup başvuramayacağınızı görmek için, ilgili konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekir.

Scroll to Top