3 kere Almanya vizesi almıştım ama geçen sene anlamsız bir şekilde red cevabı aldım. İtirazım da sonuçsuz kaldı. Bu sene de başvurdum ve 3 yıl vize verdiler. Geçen seneki red ve bu seneki kabul arasında ne gibi bir fark oldu acaba?
Valla dostum, vize işleri biraz karmaşık biliyorsun. Belki geçen sene evraklarında ufak bir eksiklik vardı ya da konsolosluk o an farklı bir değerlendirme yaptı. Neyse ki bu sene halletmişsin, 3 yıl da güzel süre! Keyfini çıkar şimdiden.
Aynı başvuru formunu kullanmış olmanıza rağmen, başvuru sürecine etki eden birçok sebep olabilir. Örneğin, vize yetkililer, "geçen sene ile bu sene arası" diye bir karşılaştırma yapmaz. Tekrarlanan başvurularınız arasında, birikmiş şahsi geçmişiniz, dosyanızdaki bilgi değişiklikleri ya da o dönemdeki genel politikalar ile ilgili farklılıklar olmuş olabilir. Bunun yanı sıra, konsularlığa sunduğunuz belgeler, veya randevu gününden kısa bir süre önce olan gelişmeler eksik bilgi ya da eksik belge sebebi olarak gösterilebilir. Eğer reddedilen vizeye itiraz etmeden bir sonraki yıllarda bir vize almışınsanız, herhangi bir "fark"ı saptamanız zorlaşabilir. Başvurunuz hakkında ek bir bilginiz varsa, vize uzman birinden yardım alabilirsiniz.
Belki vize yetkilisinde değişiklik olmuştur veya geçen sene sizinle ilgili ek bilgiler talep etmiş olabilirler.