Almanya vizesi ile ilgili ret almamın sebebine takıldım. Mart ayında turistik vize için başvurmuştum, gidiş sebebi belirsizliği gerekçe gösterilmişti. Haziran ayında yeni başvuru yaptım ama yine aynı sorun yaşandı. Ekim'de ticari vize için başvuruda bulundum. İnsan kaynakları tarafından yazılmış bir dilekçe verdim, fuar ziyaretimi gösterdim. Diğer vize başvurularımda da sorun yaşadım. Son vize aldığım zaman Schengen vize geçmişimi gözetemiyorsanız tekrar vize alabilme ihtimalim nedir ve dilekçe hazırlama konusunda ne önerirsiniz?
Merhabalar,
Anladığım kadarıyla Alman vizesi başvurularında ret sebebi olarak "gidiş sebebinin belirsizliği" görüntüsü sürekli çıkıyor. Bu, çok zor bir durum, ama umutsuzluğa kapılmamakta fayda var.
Öncelikle, herhangi bir resmi şirket veya uzman ile alakalı verileri paylaşamayacağımızı unutmayın.
Bu duruma örnek bir şablon vereceğim:
Fuar vizeleri, turistik değil ticari vize başvurularından daha kapsamlı düşünülür.
Dilekçelerinize işleyenek bir tarz kazandırmanız çok önemli:
Her konuda oldukça detaylı ve anlaşılır ifade edin, hiçbir belirsizliğe meydan vermeyin. Her detaya ihtiyaç var. Önemsiz gibi gözüken ayrıntılar bile başvurunuzda rol oynuyor. Belge sunumu ile dilekçeye tutarlılık getirmek, red sebebini ortadan kaldırabilir.
Fuar ziyareti detayları, tarihler, katılım amacı, fuar ayrıntılarını (sağdaki bir kuruluş, tanıdık kişilerden bilgiler vb) barındıran tam bir açıklamayla, ticari ilişkileri kurmak ve geleceğe ilişkin öngörüleri vurgulamaya özen gösterin. Sonuçta verdiğiniz bilgilerin gerçekliğine odaklanmanızı öneririm.
Schengen vize geçmişiniz sizi etkileyebilir, ama umutsuzluk neden olmamalı. Umarım sorun, sizin hakkınızda tamamen gerçekçi olmayan bir algılamadan kaynaklanıyor değildir. Bu çok önemli , bu nedenle yeni dilekçede, olası yanlış anlaşılma ya da algılamalar yer almamalı. Başvurularınızda önceki tecrübeye değinme hakkınızı asla kaybetmeyin.
Unutmadan: her yeni başvuruda, olası eski eksiklikleri düzelttiğinize emin olun. Mükemmel bir sunum her zaman güçlü bir etkiye sahiptir . Dikkatli ve tüm detayların ele alındığından emin olun.
Eminim ki, kararlı bir şekilde hareket eterseniz başaracaksın, umutlu ol.
Canım, ret alma sebeplerinin aynı olması üzücü olmuş. Anladığım kadarıyla schengen vize geçmişin olmasına rağmen vize alamıyorsun. Gidiş amacını net olarak belirtmeye özen göster. Ticari vize için şirketinden detaylı bir davetiye alabilirsin, fuar detaylarını ve şirketinizin iş ilişkisini açıklayan bir belge ekleyebilirsin. Dilekçende seyahat amacını, tarihlerini ve dönüşünü açıkça belirt. Umarım en kısa zamanda vizen onaylanır!
Pardon ama sorunun bazı noktaları biraz karışık geldi. Schengen vize geçmişinin önemini tam olarak anlayamadım; "gözeten" ifadesinin ne anlama geldiğini açıklayabilirsen daha iyi yardımcı olabilirim.