Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Reddi: İkinci Randevu Beklentisi ve Çözüm Yolları

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
25 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için başvurdum ama reddedildi. "Geri dönmeyeceğime dair şüphe" ve "geçinme durumu" sebepleriyle. İkinci bir randevu için bekleme listesine girişimle iki ay bekledim hatta! Devlet memuru olarak düzenli maaşım var ama neden 5 önceki Schengen vizesine rağmen buna güvenmiyorlar? Diğer vize başvurularında yaşanmamış olaylar mı bunlar, ve ne yapmam gerekiyor?

3 Yanıt
0

Üzgünüm, ama durumun hakkını vermesini sağlayacak kısa bir yanıt vermek zor. Önceki Schengen'lerin dikkate alınmaması, "geçici" olduğundan (detaylarını bilmiyorum) muhtemelen sizin için biraz sorun yaratıyor. Birkaç şey yapmanız gerekiyor. Maaşınız ispatlı değilse en basit yol maaşınızın bir kısmını hesabınıza düzenli yatmasını sağlamak. İki veya üç ay boyunca düzenli gelir girişi de bir güven arayışı olacaktır. Diğer şeyleri bildiğim yerde söyleyebileceğim pek birisi yok maalesef. Aynı olaydaki diğer kişilerin yaşadığı durumlara da değinemeyeceğim. Vize kuralları bazen tuhaf oluyor. İyi şanslar.

0

Reddedilmesi gerçekten üzücü olmuş, canını sıkma. Bazen böyle oluyor, kafalarına göre takılıyorlar sanki. Tekrar başvururken, düzenli gelirin olduğunu ve Türkiye'ye dönmek için geçerli sebeplerini daha detaylı açıklayan bir dilekçe yazmanı öneririm. Belki ek olarak tapu, araç ruhsatı gibi şeyler de ekleyebilirsin. Umarım bir sonraki başvurunda olumlu sonuç alırsın!

0

Pardon ama red cevabını anlayamadım. "Geri dönmeyeceğime dair şüphe" ve "geçinme durumu" nedenlerini daha detaylı açıklayabilir misin?

Scroll to Top