Almanya vizesi için 18 Mart'ta randevu aldım, 19 Kasım'da başvurumu yaptım ve bugün ret geldi. 9 aylık süreçte oldukça zorlandım ve maalesef bebeğim ölü doğdu. Ret sebebi ise oldukça tuhaf; Almanca dilini seviyorsam neden Türkiye'de kurs yapmıyormuşum ve yasadışı göç etme riskim varmış! Yüksek lisans diplomasım, yoğun dil eğitimi için şüphe uyandırıyormuş. Vizeyi, 2024 yılında, Almanya'ya giderek döviz bırakıp, çalışmak ve vergi ödemek için alıyordum. Kaçak olarak girseydim daha mı uzun süre bekleyecektim? Sizce neden böyle bir ret aldım?
Üzgünüm, örnek vakanın bilgileriyle çok yakından ilgilenemiyorum. Fakat vize ret sebepleri genellikle sizin kontrolden çıkmanıza sebep olabilecek durumları veya şüphe uyandıran etmenleri içeriyor. Bu bağlamda dil eğitimi, çalışma planı veya eğitim geçmişi gibi unsurlar detaylı inceleniyor. 9 aylık süreci ve maalesef kaybınızı düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda doğru yere ulaşmayı başarabilirsiniz.
Canım arkadaşım, yaşadığın bu zorlu süreç için çok Öf başın sağ olsun. Ret kararı da gerçekten çok saçma gerekçelere dayanıyor. Anladığım kadarıyla, dil eğitimi almak istemen ve yüksek lisans diploman sanki orada kalıcı olarak yaşamak istediğin şüphesini uyandırmış. Bence itiraz etmeyi düşünebilirsin, belgelerinle durumu daha net açıklayabilirsin. Umarım en kısa zamanda olumlu sonuç alırsın.
Pardon ama ret gerekçesi çok tuhaf gerçekten. Belki başvurunuzdaki bazı belgelerde tutarsızlıklar veya eksiklikler varmış.