Almanyaya eşim ve bebeğimle Euro 2024 biletleriyle vize başvurusu yaptım fakat reddedildi. 3 yıllık devam eden vizem var, başvuruda ekledim. 2013'ten beri defalarca Almanya'ya gitmişiz ama hala red. Mantıklı bir açıklama yok. Başvuru 18 Mart'ta yapıldı, sonuç 3 Nisan'da geldi. Vize konusunda kime nasıl anlatıp ikna edeceğimle ilgili yardım lazım.
Ah be abi, çok üzüldüm! Euro 2024 hayali suya düştü desene... Ret mektubunda ne yazdığı önemli, belki ufak bir eksik vardır. Bir vize danışmanıyla görüşmek iyi olabilir, onlar durumu değerlendirip sana yol gösterebilirler. Bir de itiraz hakkını kullanmayı düşünebilirsin, belki sonuç değişir. Umarım en kısa sürede çözülür, bol şans!
Üzgünüm, ama maalesef sana özel bir yol haritası veremem. Her başvuru bireyseldir. Vize redlerinin mantığı her zaman açıklanmaz. Konsolosluklar çok sayıda başvuru değerlendiriyor ve şahsen senin durumuna ilişkin söz edecek herhangi, özel bir algoritma veya detay yok. Ne yazık ki, vize işlemlerinde kesin, kesin ve mantıklı bir cevap bekleyemezsiniz. Red cevabına yapacağın itirazların çoğu da umutsuz bırakıcı olabiliyor. Yine de başvurularını inceleyen yetkililere daha iyi bir neden vermeyi denemelerini öneririm. Şeffaf ve gerekli belgeleri her zaman veriniz. Başka birşey tavsiye edebileceğim yok.
Pardon ama vize reddi için ne diyeceğini bilmiyorum. Başvurudaki hataya odaklanın.