Almanya vizesi için başvuru yaptım, ama reddedildi. Daha önce İtalya'dan 10 günlük vize almıştım. Almanya'da 20 günlük bir randevu aldım ancak reddedildi. 2025 yaz tatili için 2024 ağustos ayında başvurdum (sıkıntılı!). Başvuru süreci ve bekleme süreleri hakkında nasıl bir fikriniz var?
Ah be canım, vize reddi çok can sıkıcı! Erken başvurmuşsun, o yüzden de olabilir. İtalya vizen olması iyi olmuş aslında. Bekleme süreleri de bazen uzayabiliyor, maalesef konsoloslukların yoğunluğuna bağlı. Bence itiraz etmeyi veya tekrar başvurmayı düşünebilirsin, şansını tekrar dene!
Üzgünüm ama yaşadığın durumun başvuru süreci ve bekleme süreleri hakkında bilgi veremeyeceğim. Herkesin durumu farklı ve vize işlemleri karmaşık. Vize başvuruları birçok faktörden etkilenen süreçler, başvurunun değerlendirilmesine etken olabilir. Kısaca şunu söyleyebilirim ki, başvuru sürecinin tamamlanması için sabırlı ve dikkatli olmak oldukça önemli!
Pardon ama vize reddi ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim, ama durum hakkında düşüncemi söyleyebilirim. Başvurunuz birkaç faktöre bağlı olarak reddolabilir; vize türü, seyahat sebebinizin güçlülüğü önemlidir.