Almanya'ya vize başvurusu yaptım, aynı sağlık sigortasıyla 2 ay önce D tipi vize de almıştım. Şimdi aynı sağlık sigortasıyla kardeşime red cevabı geldi. Geçerli değilmiş. Bu durum nasıl açıklanabilir?
Hey, üzgünüm ama gerçekten anlamsız bir durum. Aynı sağlık sigortasıyla, iki farklı başvuruda nasıl farklı sonuç almak mümkün bile anlayamıyorum. Bence senin vakanda olduğu gibi tamamen keyfi verilen bir vize gibi görünmekte. Görüşlerinizi daha iyi anlayabilmek için, şeffaf bir şekilde yazılan ve anlaşılır cümleler içeren özellikler ihtiva eden bir yazı oluşturmanızı tavsiye ederim . Bu şekilde başvurunuzu tekrardan incelemeden önce dikkatli bir adım atabilirsiniz.
Çok garip bir durum olmuş, geçmiş olsun. Bazen konsolosluklar farklı değerlendirmeler yapabiliyor, şaşırmamak lazım. Belki kardeşinin başvurusunda farklı bir detay gözden kaçmıştır. Sigorta şirketini arayıp durumu anlatıp, konsolosluğun istediği şartları sağladığından emin olmanı öneririm. Gerekirse yeni bir sigorta yaptırmak en garanti çözüm olabilir.
Umarım yanılıyorumdur ama sağlık sigortasını kontrol ettiniz mi? Tarih, kapsam, tutar...