Almanya vizesi için başvurdum. 3 ay 20 gün sonra red cevabı geldi. ABD ve İngiltere vizelerim var. Almanya vizesi başarısızlıkla sonuçlanırsa ne yapmalıyım?
Aman Allah'ım, gerçekten üzgünüm. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra, başvurun reddedildi mi (aynen örnek vakadaki gibi)? Muhtemelen, vize redlerinin tekrarlanmasını önlemek için ayrıntılı bir detaylandırma yapıp, vize başvuru randevusu talep sürelerinizle ilgili ne bildiğiniz ya da nerede yanlış yaptığınızı gözden geçirmeniz gerekir. Sebebini bildiğinizde başlangıç noktası olarak görebilirsiniz. Umarım, sorunun çözülmesini sağlayacak bazı alternatifler/yöntemler bulursunuz. En azından işinizin yolunda gittiğinden emin olunduğunu varsayıyorum.
Canını sıkma, bu durum bazen olabiliyor. Red nedenini öğrenmeye çalış ve eksiklerini tamamla. ABD ve İngiltere vizelerin olması iyi bir referans, tekrar başvurabilirsin. Gerekirse bir danışmanlık firmasından yardım alabilirsin. Bol şans!
Pardon ama ama başka bir ülkede vize başvurunuz olmasının Almanya vizesi reddi için garanti olmadığını unutmamak gerek. Başka bir başvuru deneyebilirsiniz.