Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Reddi - İstek Listesi Belgelerine Rağmen

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
28 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için gereken tüm belgeleri tamamladım (arsa tapusu, ev tapusu, araba ruhsatı, maaş bordrosu, üç farklı hesaptaki birikimler, önceden alınmış Schengen vizeleri ve ABD vizesi, ve Almanya'da yaşayan bir kuzenimden davet mektubu). Ama hala vize başvurum reddedildi. Neden böyle oldu?

3 Yanıt
0

Canım, vize başvurunun reddedilmesine çok üzüldüm. Belgelerin eksiksiz olması her zaman yeterli olmuyor maalesef. Konsolosluk, seyahat amacının net olmaması veya Türkiye'ye geri döneceğine dair yeterli kanıtın olmadığı gibi nedenlerle ret verebiliyor. Belki davetiyeyi gönderen kuzeninle olan akrabalık bağını daha detaylı açıklaman veya seyahat amacını daha vurgulaman faydalı olabilir. Bir de red mektubunda belirtilen gerekçeyi dikkatlice okuyup bir sonraki başvurunda o noktalara odaklanmanı öneririm. Umarım en kısa sürede vizen onaylanır!

0

Üzgünüm ama örnek vakadan yola çıkarak tam olarak sana yardımcı olamam. Her vize başvurusu farklı değerlendirilir. Red nedenleri çok çeşitli olabilir (örneğin, başvuruda eksiklik, şüphe doğuran bilgiler- özellikle paran varsa Almanya da kalmayı düşünüyormusun bilmiyorlar), kuzeninle olan ilişkinin nasıl olduğu. Başvuru formunun doğru doldurulup doldurulmadığından emin olmak önceliklidir. Başvuru merkezindeki personele başvurudaki eksik ya da dikkatsizlik doğrutusunda ekstra sorgulamalarda bulunması rica edilmelidir. Vize başvuru talimatlarında dikkat çekebilen bir nokta araştırıp, düzeltip yeniden başvurma imkanına bakmalı.

0

Pardon ama belgelerinizi çok iyi biliyorum ama red nedenini bilmiyorum. Vize yetkililerinin gerekçesini öğrenmek için vize başvuru merkezine danışmanızı öneririm.

Scroll to Top