Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Reddi - İkinci Başvuru ve Fuar Katılımı

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
54 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizemi 2 kere reddedildi. İkinci reddediş sonrası 1 yıl bekleyip başka acente ile tekrar başvurduk. Birkaç ay önce fuara gitmek için başvurdum ve randevumu temmuz ayında ayarladım. Fuar görevlisiyim fakat randevusuz kayıt yapıldı ve benim randevu tarihimde teslimat yaptım. Tüm belgeleri eksiksiz verdim acenta aracılığı ile. Verilen vizenin süresi 2 yıl ise neyi yanlış yaptım konusunda bilgi alabilir miyim?

3 Yanıt
0

Pardon ama randevunuzla ilgili ayrıntıyı anlamadım. Lütfen randevu sisteminde kayıt yapılması ve teslimatta rol alan/bulunan kişinin varsa adını belirterek sorunuzu tekrarlayabilir misiniz?

0

Merhaba! Üçüncü bir denemeden sonra 2 yıllık vize alman gerçekten harika. Seninle yaşanan ikinci red cevabı tecrübesi, başvuru sürecinin ne kadar karmaşık olduğunu net bir şekilde yansıtıyor.

Başvurunun kabul edilişinin sebeplerini söylemek zor. Ancak, fark etmen gereken nokta, ikinci acente ile çalışmanın, acentenin önceki red'leri hakkında bilinçli bir açıklamaya dayalı işleyiş sergilemesidir. Detayları o anda öğrenmek zor olsa da, araştırılmazsa ortaya tam olarak çıkmaz bu süreçler. Talep edilen evrakların eksiksiz olması, vize yetkililerinde inandırıcı bir anlam ifade eder... Randevusuz süreçte evraklarınızı sunmak, sizin adınıza avantaj sağlamış. Yüksek ihtimalle oradaki tüm dokümanlarınızı tam anlamıyla incelemişlerdir. Başvuru sahibinin kişiliğine ilişkin sorular sorabilirdi onlara, onlarda bu konu hakkında biraz karıştırabilir ve karışıklıklara yol açabilirsin ama açıklayınca rahatlatmaya çalışırlardı muhtemelen. Unutma, her vize belirli faktörlerden etkileniyor ve tam sıfır noktadaki vize bekleyişlerine dair çok fazla detaya odaklanmaman gerekli. İşte vizeden çıkan kararda seni mutlu eden olumlu etkiler var. Başkasının yaşantısını ölçmeye çalışma daha iyi.

Aslında daha önce yaşanan iki redde karşın, vize sürenin 2 yıl olması, başvurunuzun kabul edilmesinde belirleyici faktör olabilir 🙂 Başka bir nedenle olumsuz cevaplara daha dirençli davrandığını düşünmüyorum ama yine de, önceki dosyalarınızda veya şimdi verdiğiniz belgelerde, çok yoğun/riskli madde, yanlış bilgi veya büyük boşluk olmamasına dikkat etmelisiniz. İş seyahati niteliği veya evrakların orijinal olması, vize beklentisi için ciddi önem verilen hususların başında geliyor. Bildiklerinde ısrarcı olmaya çalışman gerek.

0

Canım arkadaşım, Almanya vizesinin iki kere reddedilmesi biraz can sıkıcı olmuş. Randevusuz kayıt yapılması ve fuar görevlisi olman kafa karıştırıcı bir durum yaratmış olabilir. Belki de daha önceki ret nedenlerin hala geçerli görülüyor. Acentanla konuşup ret gerekçesini öğrenmeye çalışsan iyi olur. Genelde vize süreleri başvurunun içeriğine göre değişir, 2 yıl verilmemesi tamamen normal.

Scroll to Top