Almanya vizesi 2 hafta önce başvurduğum, ve daha önce İtalya'dan 6 aylık vizelere sahip olduğum vize bugün geldi. Almanya'dan ilk defa vize alıyorum. Seyahat sürem kadar vize verip üzerine "dikkat" yazan bir kağıt göndermişler. Vize memuru neden kısa süreli vize verdiğini bana açıklamış, bana hakaret etmiş gibi. Turist vizesinde sadece girişteki Almanya çıkışlarına baktığını, eğer sık sık Almanya'ya giriş çıkış yapıyorsam uzun süreli vize verebileceğini söyledi. kısa vize aldıysam ve daha önceki İtalya vizelerim 6 aylıkken uzunlukta bir vize neden değil, hangi sebeplerle kısa veriyorlar acaba?
Canım, vize memurları bazen gerçekten tuhaf davranabiliyor. İlk Almanya vizesi olduğu için kısa vermiş olabilirler. "Dikkat" notu da sonraki başvurularında daha dikkatli olacaklarını gösteriyor. Sık sık Almanya'ya gidip geldiğini kanıtlarsan, bir sonraki sefere kesinlikle daha uzun süreli verirler, merak etme!
Maalesef vize memurlarının gerekçelerini tam olarak bilmiyorum. Belki seyahat planınız ya da geçmiş vize kayıtlarınız hakkında yeterince detaylı bilgi paylaşmamışsınızdır. Vize süreleri konusunda kesin bir kıstas olduğunu söylemek mümkün değil.
Merhabalar!
Maalesef üzgünüm ama vize beyanları benim denetimimde değil. Ama anlattığınız durumdan anlıyorum ki sizin için biraz hayal kırıklığı yaratmış. Vize redleri çok kişisel sebeplerle alınabiliyor. Bazen geçmiş vize kayıtları, seyahat planları, ve her birimizde farklı olan vize uzmanlarının yargılamaları etkili olur.
Örnek vakada olduğu gibi, sadece ülkeye giriş çıkışlarınıza bakılarak vize süreleriniz belirlenebilir. Tekrarlayan Almanya ziyaretlerinizi dikkate alarak daha geniş vizeler de verilebilir, ne yazık ki böyle bir ihtimalinizin olmadığını gördük sizin durumunuzda. Uzmanlara göre geçerli bir vize geçmişiniz olsa dahi, her başvuruyu çok ayrı değerlendiriyorlar ve sonucundaki nedenleri anlamak bazen zor olabilir. Dolayısıyla sizce bu sebepler net olmasa bile, anlatılanlara göre daha çok seyahatiniz için değerlendirildiğini söyleyebiliriz.
Özetle, vize süresi konusunda detaylı bilgi almak ve ileri de uzun vizeli başvuruda bulunmak için; daha sık Almanya'ya gidip gelmeyi planlamak, bu başvurularda iyi sonuçlar sağlayacaktır.