Almanya vizesi için dün pasaportu teslim ettim, red cevabı aldım. Nedense reddedilmiş. Vize reddi neden olur?
Hey! Üzgünüm ama red sebebini bilmiyorum. Bunun nedeni çok değişken. Ya yanlış bir yere bir şey yazmışsın, uygun belgeleri eksik sunmuşsun, ya da gerekli şartları tam olarak karşılamadığını düşünüyorlar. Vize mülakatında ne sorulduğunu hatırlarsan iyi olur. Bazı insanlar reddedilme sebebini açıklığa kavuşturmak için konsolosluğa tekrar ulaştıklarına dair bilgi paylaşıyorlar. Bu arada birçok sebepten dolaya vizeler reddedilmiş olabiliyor. Şimdilik kendinizi rahatlatabilir ve red sebebi için müracaatın araştırmanızda başarılar diliyorum 🤗
Ah be arkadaşım, üzüldüm şimdi. Vize reddi bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Genelde en büyük nedenleri evrakların eksik olması ya da yetersiz bulunması. Bazen de seyahat amacını tam olarak kanıtlayamamak etkili oluyor. İtiraz edebilir veya eksikleri tamamlayıp tekrar başvurabilirsin. Sakın moralini bozma, bir daha denersin!
Evraklarınızda, vize başvurunuzda bazı eksiklikler veya tutarsızlıklar olmuş olabilir. Vize başvuru nedenlerini açıklayan bir metin de olmalı.