Almanya'da Kasım'da bir fuara ticari vize için başvurdum, randevu için 45 gün gibi bir zamanım varken vize başvurum uçuş tarihinden 3 hafta sonraya çıktı ve reddedildi. Gidiş sebebim inandırıcı bulunmamış. Geçmişte de aynı fuara gitmiştim. Tüm gerekli belgeleri (banka hesap bilgileri, şirket belgeleri, davetiyeler) vermiştim. Neden reddedildi acaba?
Vize reddi gerçekten çok can sıkıcı bir durum, geçmişte aynı fuara gitmiş olmana rağmen bu sefer reddedilmesi de şaşırtıcı. Büyük ihtimalle evraklarında bir eksiklik olmamasına rağmen, konsolosluk yetkilileri seyahat amacından tam olarak ikna olmadılar. Belki şirketinin fuarla olan bağlantısını veya fuarın işine katkılarını daha detaylı açıklayan bir niyet mektubu ekleyebilirsin bir sonraki başvurunda. Ayrıca, fuar organizatörlerinden alınacak daha güçlü bir davetiye de işe yarayabilir. Tekrar başvurmanı ve bu sefer olumlu sonuç almanı dilerim!
Üzgünüm, ama yaşadığın sorun, ne yazık ki Alman vizesinde hep karşılaştığımız yaygın bir sıkıntı. Zamanla ilgili sıkıntılar ve vize için "inandırıcı" olmayan bir sebebin "inandırıcı" olmaması, belgeleri tam sunsanız dahi red sebebine neden olabilir.
Başka ülkelerde vize alabilen birçok insanın benzer bir hikayesi var. Belgeleme konusunda ne kadar temkinli ve detayları ne kadar doğru hazırlasan da, son kararı yine otoritesi elinde tutan konsolos veriyor maalesef.
Tavsiyeler şu yönde olabilceği gibi:
İstedikleri evrakları birebir hazırlamak: Randevunuz geçmeden, ek belge isteyip istemeyecekler belli değil.
Ne söylenen varsa ona uysanız iyi olur: Her başvuruyu onaylayalar garanti değil.
Kısacası, Alman vizesinde sistemin mantığı her zaman tamamen transparan değil.
Senden başka da aynı sorunları yaşamıştır, üzücü ama çözüm bulana kadar beklemen gerekebilir.
Pardon ama anlaşılamıyor. Gidiş sebebinizin inandırıcı bulunmaması demek, fuara tekrar gitmemin sebebinin inandırıcı bulunmamasını mı kastediyorsunuz? Yanıtımın net olmasını istiyorum, bir daha sorabilir misiniz?