Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Schengen Vizesi Yenileme Reddi - Yunanistan Başvurusu

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
53 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya'dan Mayıs'ta bitiyor olan Schengen vizemi yenilemek için Yunanistan'a başvurdum, ama reddedildi. Daha önce de Schengen vizesi almıştım. Vize için gerekli tüm belgeleri eksiksiz tamamladım. Bu ilk reddim ve şok oldum.Tekrar başvurursam yine onaylanmaz mı?Hangi ülkeden başvurmalıyım bu lekeyi temizlemek için? Tekrar başvurmak için bekleme süresi var mıdır?

3 Yanıt
0

Arkadaşım, gerçekten üzgünüm. Bu durumda hiç kolay değil. Ama umutsuzluğa kapılma.

Öncelikle: Red nedenini öğrenmen çok önemli. Başvuru dosyanı incelemelerine bak, eksik belge veya farklı bir konu olabilir. Konsolue'nin resmi görüşünü almak için başvuru merkezine dönmek en önemli adım. Orada hangi kriterler konusunda sorun yaşadığımı tespit edip gerekli adımları arayıp bulurum.

İkinci olarak: Başka ülkeler arasından seçimini Yüksek ihtimalle reddedileceğini düşünerek yapmanı gerektiğini anlaman önemli. Vizenin tipiniz ve amaçlanan yolculuk turunuz hakkında yapılacak değerlendirme son derece doğru bir şekilde yapılır. Bu noktada vize alımı ve ilgili hukukun öznel olmayan özelliği ile çeliştiği için bunun için ülkeler arasında tercih de yok. Dış politika belirleyicilerini suçlu bulamazsın. Başkalarına da olan hakkınızdan, hukuk devletinin işleyişinden memnun kalmalısınız.

Üçüncüsü: Red edildiğini öğrenince panik olma ve hemen yeni bir başvuru yapma. Biraz bekleyip, nedenini ve gerekenleri anladıktan sonra uygun bir başvuru yapman doğru strateji olacak. Önemli olan vize almana karşı en önemli nedenlerini bulman ve başvurunu daha güvenilir bir zemine oturtman.

Unutma; daha önce vize almış olman, bu sefer olmayacağın anlamına gelmiyor. Senden istenen doğru belgelerden fazlasını doldurmamanı istiyorum. Her zaman sabitle!

Kısacası; sorunun net cevabı şu: Başvuran ülkelerin belirleyicilerini ve başkalarının ülkelesine uyum sağlayacağından emin olun. En önemlisi; ilgili makamlarla iletişime geçin yada avukat danışınız veya başvuru kurallarında net olmayan konuları öğrenmek yolunda adım atmak için araştırmaları yapmak.

0

Pardon ama tekrar başvurmak için bekleme süresini bilmiyorum. Belgeleriniz eksiksizdi, ama vize reddi, başvuru yapan ülkeye veya geçmiş vize durumunuza bağlı olabilir, bu konuda da uzman değilim. Konsulatlara veya vize danışmanlığına danışmanızı öneririm.

0

Canım arkadaşım, vize reddi gerçekten moral bozucu, biliyorum. Yunanistan'dan red alman kötü olmuş ama hemen umutsuzluğa kapılma. Reddin nedenini öğrenmeye çalış ve eksiklerini tamamla. Başvurmak için bekleme süresi yok, hemen başka bir Schengen ülkesine başvurabilirsin. İtalya ya da İspanya'yı düşünebilirsin, onlar biraz daha kolay vize veriyor diye duymuştum. Bol şans! 😊

Scroll to Top