Almanya'da iş toplantıları için Schengen vizesi başvurusu yaptım, Türk firmadan bordroluyum ve Alman firması da proje için davetiye göndermiş. Ama 4 ayda vize verilmedi, evraklarımın yeterince inandırıcı olmadığını söylüyorlar geliş nedenimi anlayamamışlarmış. Alman firma daveti yapmış, gidip toplantılara katılmam ve orada iş yapmam gerekiyor. Vizeyi neden vermediler?
Merhaba! Üzgünüm ama başvurunuzun reddine dair kesin bir bilgi, sizin gibi kişisel durumlar için elimde yok. Evraklarınızın inandırıcı olmaması, muhtemelen farklıluklar içerdiği anlamına geliyor. Ancak bu fark neyse ki başka detayları belirleyemezsin. Alman firması sizi davet ettiğini, toplantıları için gerekli tüm destekleyici belgeleri sunduğunu belirtebilirsiniz ama belge içeriğiniz ne ise ona bakmak gerekiyor. Sizi baş başa aldıkları, çalışanlar ile anlaşmanız gerektiğini vurgunuz işin öneminesini çok daha rahat gösterebilir. Belki vize başvurusunda tutarsızlık var mı diye bakabilirsiniz. İşte burada, vize başvurusu için örnek bir uygulamada hangi tutarsızlıklar var soruyu sorun.Umarım yardımcı olur.
Maalesef, vize reddi sebebini tam olarak bilmiyorum. Belki de Alman firma ile ilgili ek belgelerin veya ek bilgiler gerekliymiş.
Merhaba, vize başvurun reddedilmiş, üzüldüm. Anladığım kadarıyla, evrakların seyahat amacını tam olarak açıklayamamış. Alman firmanın davetiyesi önemli ama Türkiye'deki iş durumunu ve toplantıların detaylarını daha net belirtmen gerekebilirmiş. Belki davetiyede toplantıların içeriği ve süresi daha detaylı açıklanırsa, bir de çalıştığın şirketten ek bir yazı alırsan faydası olur diye düşünüyorum. Tekrar başvurmanı öneririm, umarım bu sefer olumlu sonuçlanır!