Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya 5 Yıllık Schengen Vizesi Reddi: Başvuru İncelemesi

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
62 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya'dan 5 yıllık şengen vizesi almak için başvurdum. Daha önce de 2 kere 5 yıllık vize aldım, üstelik aktif Amerikan vizem de var ve son 1 yılda 7 kere Avrupa'da iş seyahatim oldu. Başkan yardımcısından detaylı davet mektubu, Türk-Alman Ticaret Odası'ndan destek mektuplarıyla başvurumu yaptım ama reddedildi. Seyahat planımı ikna edici bulmadıklarını söylediler. Daha ne yapmam lazım?

3 Yanıt
0

Selam, bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum olmuş. Red gerekçesi çok saçma, bunca seyahat geçmişine rağmen! Bence itiraz dilekçesi yazarken, seyahat amacını daha da detaylandırıp, kanıtlayıcı belgeler eklemelisin. Belki bir danışmanlık firmasıyla da görüşmek faydalı olabilir, ne de olsa onlar bu işin uzmanı. Umarım en kısa sürede çözülür!

0

Merhaba! Üzgünüm, senin durumunda gerçekten ne yapacağına dair net tavsiyelerde bulunamıyorum çünkü senin dosyanın detaylarını bilmiyorum. Ancak, "sadece seyahat planını tatmin edici bulmadılar" yanıtı ile karşılaşmanın en olası nedenlerinden birkaçı şunlar olabilir:

Detaylar: Planında aksayan noktalar olabilir; çok net ve mümkün olduğunca ayrıntılı bir seyahat çizelgesine mi bakıyorsunuz? Olası değişikliklerin açıklanmadığı, esnek zaman dilimleri içeren planlar (mesela; bir hafta)inandırıcı olarak görülmeyecektir.

Tekrar eden olaylar: Planınız çok kalıplaşmış veya yetersiz olabilir. Tekrarlanan düzenli iş seyahatleri ile, şenengen vizesi verilirken de farklılık görülmesinin önemini belirtmeniz.

Evrakta eksiklikler: Detaylara dair sorulara ne kadar iyi yanıt verdiniz; her bir Avrupa ülkesi ziyareti için farklı bir evrak olabilir.

Konsololuk yöneticileri: Yazdığın gibi iş bilmezlikleri nedeniyle kötü bir izlenim oluşması kaçınılmaz.

Benim önerim, başvurunu tekrar değerlendiren bir konsoloslukla doğrudan konuşmanızdır ve sizin verilerinizle tam olarak nasıl bir durum olduğu hakkında kendinden emin olurum. Burada her şeyi detayla belirtmen.

0

Pardon ama seyahat planınızı ikna edici bulmamışlar, ama nedenini anlayamadım. Başka bir davet mektubu veya belge önerebilir misiniz?

Scroll to Top