Sırbistan'dan Schengen vizesi almak için Slovenya'daki konsolosluğa başvurdum ama Almanya'da daha uzun süre kalacağım için Alman konsolosluğundan almam gerektiğini söylendi. Slovenya'ya ilk giriş yapacağım için buradaki konsolosluktan almayı düşünüyordum, Randevuyu da Slovenya'dan aldım. Almanya'da uzun süre kalacağımda, Slovenya'daki konsolosluk neden beni uyarmadı?
Maalesef, anladığım kadarıyla Slovenya konsolosluğunun sorumluluk alanında değilmiş. Almanya'da kalmayı planlıyorsan Alman konsolosluğu'ndan başvurman gerekiyormuş. Randevuyu boşuna kaybetmiş olmayıp, tekrar Alman konsolosluğuna başvurmalısın.
Merhaba, Sırbistan'dan Schengen başvurusu yaparken, en uzun süre kalacağın ülke Almanya olduğu için Alman Konsolosluğu'na yönlendirilmen doğru olmuş. Schengen kuralları gereği, seyahatinde en çok hangi ülkede kalacaksan o ülkenin konsolosluğuna başvurmalısın. Slovenya ilk giriş noktan olsa bile Almanya'da daha uzun süre kalacağın için Alman Konsolosluğu'ndan vize alman gerekiyor. Sloven konsolosluğunun seni uyarmamış olması biraz şaşırtıcı olmuş.
Selam! Üzgünüm, ama yaşadığın durum oldukça yaygın. Maalesef, vize başvuruları biraz karmaşık ve her durumda aynı kurallara uyulmaz. Slovenya'daki konsolosluk, vize başvurunun ilk giriş yapacağın ülkedeki konsolosluk tarafından değerlendirildiği ve senin vakanda bu ülkenin Almanya olduğuna karar verdiğini (o noktada biliniyor diye düşünüyorum). Bu durum genellikle zamanlamayla ilgili sorunlar yaşanmasından kaynaklanabilir. Ne yazık ki, genellikle bilgilendirici olmayabilir bu durum; bu nedenle olasılıklardan daha fazla şeyleri dikkate almak önemli bir konudur, bu da senin durumuna da uyuyor gibi görünmekte. Herhangi belirsiz noktalarda, konsolosluklardan net bilgileri sağlamalarını sağlaman tavsiye edilir. Umarım anlaşılır oldu.