Almanya'ya eylül sonunda red yemiş bir vize başvurusu yaptım ve bu sefer aynı belgeleri verdim sadece biraz farklı bir evrakla.
Ama yine 1 aylık oldu. Başka bir takvimde bir ay önce başvurma rağmen ikinci denememde neden kabul edildi ki?
Merhaba! Umarım iyisinizdir.
İkinci başvuruda 1 aylık verilmiş olması, ilk redde karşın gerçekten şanslı olduğunuzun işareti olabilir. Belgelerinizin temelde benzer olması ve sadece bir evrakta farklılık göstermesi ile ikili başvuruyu anlamlı hale getiriyor. Randevu tarihi ve süreçteki potansiyel farklılıklar da göz önünde bulundurulmalı. Özünde, vize yetkililerinin kararlarının kesinlikle tahmin edilemediğini unutmayın.
Merhaba, vize süreçleri gerçekten karmaşık olabiliyor. İlk başvurunda eksik veya yetersiz görülen bir belgeyi tamamlamış olabilirsin. Belki de ilk başvurunun değerlendirildiği zamanki yoğunluk farklıydı. Vize memurunun o anki değerlendirmesi bile sonucu etkileyebilir. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Pardon ama anlamadım. "Bir ay önce başvurma rağmen ikinci denemede neden kabul edildi" kısmını açıklayabilir misin?