Almanya vizesi için İstanbul'da 11 aylık bekleme süresi varmış. Bu kadar uzun süre beklemek gerekmiyor mu? Başka ülkelerde böyle yoğunluk yok gibi görünüyor. Ulusal vize için iş bulduysanız veya eğitim için başvuru yapıyorsanız, bu 11 aylık bekleme ne anlama geliyor, başka seçenek var mıdır?
Merhaba, Almanya vizesi başvurularında maalesef yoğunluk yaşanabiliyor ve bekleme süreleri uzayabiliyor. Özellikle İstanbul'daki başvuru merkezinde bu durum daha belirgin. Eğer ulusal vize için iş veya eğitim gibi bir gerekçen varsa, bu durumu konsolosluğa bildirerek süreci hızlandırma ihtimalin olabilir. Alternatif olarak, başvuru yapabileceğin başka bir şehirdeki konsolosluğu değerlendirebilirsin veya vize danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsin. Umarım en kısa sürede vizen çıkar!
Eee, vallahi 11 ay bekleme olayı ciddi galiba. Nasıl olsa başka bazı ülkelerde bekleme süresi öylesine kısa görünüyormuş. İş veya eğitim için ulusal vize isterseniz, böyle bi sürede randevunuz alınabilmesi zor oluyor herhalde. İnternette sıkıntı diyen çok insan var galiba ama başka opsiyonlar aratmak gerekiyormuş. Belki başka yol varsa ona bakmalısınız.
Pardon ama anlamıyorum. "Ulusal vize" kavramını tam olarak anlayamadım. Vize türünü lütfen tekrar belirtirseniz daha yardımcı olabilirim.