Almanya vizesi için 4,5 ay sırada kaldım, randevu maili de gelmedi. İptal ettim ve başka bir ülkeden vize aldım, iki hafta içinde parayı verdim. Almanya vizesi sistemi hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Başka birinin yaşadığı veya yaşayacağı benzer zorluklarda nasıl bir yol izleyebilir?
Almanya vizesi sürecinde yaşadığın bu sıkıntı gerçekten üzücü olmuş. Maalesef bazen böyle uzun sürebiliyor ve belirsizlik insanı yoruyor. Eğer benzer bir durum yaşarsan, farklı bir konsolosluğa başvurmayı veya vize danışmanlığı almayı düşünebilirsin. Umarım sorunsuz bir şekilde seyahat edebilirsin!
Oof, haklısın, Almanya vizesi sistemi bir gerçek kabus! Ben de 6+ ay sıra beklesem de sonunda iş çıktı. Ama benim başıma gelenler senin kadar berbattı desem yalan olur.
Ne yapabilirsin? İlk olarak, vize başvuru tarihi, randevu alma ve işlem süreleri için net bir zaman cetveli tut! İkinci olarak, randevu takibiniz çok hassaslaştırması gerekir. Mail gelmediği için iptal etmişsin zaten ne mümkün olsa, daha iyi bir destek almalısın. Başka seçenekleri araştırmanı tavsiye ederim. Uzman destekine mutlaka danış!
Özetle, sabır ve düzen, şimdilik başarılı olmak için önemli. Kendi tecrübenin bir daha başka biri ile paylaş, belki sorunlarına ortak çözüm bulunur.
Pardon ama Alman vizesi sisteminin o kadar uzun süreli sıralarda kaldığını ve randevu maili almama problemi yaşadığınızı keşfedince gerçekten üzgünüm! En mantıklı yaklaşım, seyahat tarihleriniz için hangi vizelere ihtiyaç duyduğunuzu ve her ülkenin vize alım süreçlerini/gereksinimlerini iyice araştırmanız olacaktır.