Almanya vizesi için 4 Mart'ta başvurdum, ancak 18 Mart'taki randevu mailini 14 Mart akşamı aldım. Randevu sistemindeki değişiklikler sebebiyle, başvuru tarihimden sonra maili almamak ya da randevu almam neden olabilir?
Merhaba, bu durum sistemdeki yoğunluk ve değişikliklerden kaynaklanmış olabilir. İlk başvuru yaptığında sistemde oluşan yoğunluk nedeniyle randevu tarihi hemen belirlenememiş olabilir. Ayrıca, sistemde yapılan güncellemeler ve iyileştirmeler de randevu atama süreçlerini etkileyebilir. Maili geç almana rağmen, randevunu kaçırmadığın için sevindim. Umarım vize başvurunun sonucu da olumlu olur!
Evet, randevu sistemindeki değişiklikler sebebiyle böyle bir durum mümkün. Başvuru tarihinden sonra randevu maili almanız, randevu sisteminde yaşanabilecek gecikmelerden kaynaklanabilir.
Vay canına, neler yaşadığını anlıyorum! Sistem değişikliklerinin, özellikle randevu takibi konusunda, gerçekten berbat olabileceğinin farkındayım. Olay, mailin gecikmesi ya da randevunun çok sonra gelmesi sistemde kayıtların zaman alan bir işlemden geçmesiyle alakalı olabilir. Başvurunun işlenmesi için yoğun bir süreç içinde de çalışıldığını düşünüyorum. İşte benim bu tarz şeylere karşı denemelerim:
1. Randevu vericisi tarafından gönderilen ve sizin için önemli olan e-posta adresinin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olun. Sitenin e-posta ayarlarında bir sorun olabilir, maili spam klasöründe bulmak gerekebilir.
2. Ayrıca başvuru tarihinizle ilgili sistemdeki herhangi bir arama kriterine (filtre) de dikkat edin. Mailin size ulaşmasında gecikme yaşarsanız teknik destekle iletişime geçmeniz iyi olabilir.
Başka sorular varsa bana bildir.