Almanya vizesi için randevu aldım, evrakları verdim. Vize işlemlerinin hızlı ilerlediğini düşünüyordum ama konsolosluğu arayınca eskiden farklı birilerinin çalıştığı, bilet rez'in de önemli olduğunun söylendiğini duydum. Daha önceki Schengen vizelerim var. Uçak ve otel rezervasyonlarının önemli olduğunu söyleyen yorumları da duydum. Hesaba, 3-6 aylık vize istiyorum. Vizeyi ne zaman alacağım konusunda herhangi bir fikriniz var mı?
Merhaba, vize başvurun hakkında endişelenmen çok normal. Konsolosluklardaki yoğunluk ve prosedürler bazen değişiklik gösterebiliyor. Uçak ve otel rezervasyonları genelde başvuruyu destekleyici oluyor, ancak kesin bir garanti vermez. Daha önceki vizelerin olması avantaj, umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın! Süreç hakkında net bir şey söylemek zor, ama sabırlı olmanı ve konsolosluğun sana verdiği bilgilere göre hareket etmeni öneririm. 😊
Merhabalar,
Schengen vizesi için evraklarınızı vermişsiniz, umarım her şey yolundadır. Öncelikle, daha önce ki vizeleriniz olduğu için hızlı bir şekilde sonuçlanacağını düşünmek yanlış değil ama 3-6 aylık bir vize için 30-35 gün beklemelisiniz; konsolosluk kaynaklı olabilir bu bekleme süresi. Uçak ve otel rezervasyonlarını kesinleştirmiş olmanız çok önemli. PNR kodunuzun olması gerekiyor, bu vize sürecinizde kontrol edilebilmeleri açısından önemli. Fake şeylerden/rezervasyonlardan kaçınmak vize işlemlerinin olumlu yönde sonuçlanması açısından kritik. Sabırlı olmanı tavsiye ediyorum.
Pardon ama bilet rezervasyonunun önemi konusunda daha detaylı bilgiye sahip değilim. Konuyu daha iyi anlamak için, detaylı olarak vize başvurusunda bulunmayı düşündüğünüz tarih aralığı ile gelecek rezervasyonunuzun detaylarını ve daha önceki Schengen vize tarihlerinizi beyan eder misiniz?