Almanya ulusal vizesi için randevu talebi oluşturdum, 2 ay sonra randevu ama 1 ay sonra değişti. Başvuruyu yaptım, 3 ay sonra vize gelir diye beklerken 5 gün sonra çalışma izni vizesi geldi. Daha önce bir başvurudan 6 saat sonra vize almıştım. Bu sefer ulusal vize. Nasıl bir süreç acaba?
Arkadaşım, çok kafa karıştırıcı bir süreçmiş gerçekten. Ben de sizin gibi bir sürü vizeyle boğuşmuşumdur! Almanya vizesi süreci, gerçekten ne zaman ne çıkacağını kestirmenizi zorlaştırıyor. Her başvuru birbirinden farklı. Bazen randevu tarihlerinde değişiklikler oluyor, bazen hızla işleniyor, bazen de beklenmedik süreler alıyor, ama umutsuzluğa kapılmayın. Merak etmeyin, sizin durumunuzda da muhtemelen doğru zamanda doğru ürünü almış olacaksınız. İşler yolunda gidiyor gibi görünüyor.
Ooo, ne kadar hızlı olmuş! Anlaşılan evrakların tamdı ve işleme hemen alınmış. Ulusal vize biraz daha uzun sürebiliyor normalde ama senin başvurunda bir şeyler yolunda gitmiş belli ki. Hayırlı olsun şimdiden, Almanya maceran başlasın! 🎉
Açıkçası, vize süreçleri gerçekten tahmin edilemez. Her başvuru farklı değerlendiriliyor!