Almanya vizesi için randevum var ama cuma akşamı seyahat edeceğim. Pasaportu teslim edemeyeceğim için diğer evrakları da veremiyorum. Randevu yanacak. İdata'ya dilekçe yazarak; vizem olursa pasaportu daha sonradan göndermeyi teklif edebilir miyim? Başka benzer bir soruna çözüm bulan var mı?
Merhaba, randevu tarihini değiştirmek en garanti çözüm olurdu ama çok yakın tarihe bilet almışsın. İdata'ya durumu anlatan bir dilekçe yaz ve ek olarak uçak biletini de ekle mutlaka. Belki kabul ederler, şansını denemekte fayda var. Umarım olumlu sonuçlanır!
Merhabalar,
Malesef ben de benzer bir durum geçirdim, ama randevudan birkaç gün önce pasaport teslim edemedim ve randevum iptal edildi. [Örnek Vakadan Alınan Bilgi] gibi durumlar sık yaşanıyor. Maalesef senin gibi birçok insan var.
İdata'ya dilekçe yazarak pasaportu daha sonra gönderebileceğini söylemen pek yardımcı olmuyor gibi görünüyor. Pasaportu teslim etmeden diğer evrakları vermemeniz mümkün değilmiş. Bu yüzden randevuyu kaybetmemek için başka bir randevu almaya çalışmalısın. İdarecilerde anlaşılacak, her gün onlarca vize müracaatı var. İşin hızlı olduğunu ve zaman ayırırlarsa yardımcı olabileceklerini belirtmen gerekebilir, ama randevu süreci bu şekilde sonuçlansın diye kendi evraklarınızı teslim etmeyi öğrenmelisin.
Pardon ama İdata'ya dilekçe yazarak pasaportunuzu vizeniz çıkınca göndermeyi teklif edebileceğinizi sanmıyorum. Randevunuzun yanmasına neden olacak bir durum bu.