Almanya vizesi için Eylül'de randevu aldım ama Ocak ayı sonunda hala randevu talebi gelmedi. Pasaportumun vize için yetişmesiyle emin değilim ve iptal etmek zorundayım. Başka bir Schengen ülkesine bir hafta içinde randevu aldım - sonuç olarak planlamadığım bu ülkeye gitmemiz gerekecek. Seyahat planlamalarında hiç beklenmedik durumları tecrübe ediyormuş gibi hissettiren bu sistem ne kadar mantıklı?
Çok üzgünüm, yaşadığınız durum son derece sinir bozucu. Almanya vizesi için eylül'de randevu almış, ancak ocak sonunda hala randevu maili almamış olmanız inanılmaz. Pasaport süresinin yetmeyeceği korkusu ile iptal etmek zorunda kalmanız gerçekten üzücü. Diğer Schengen ülkesi için ise hızlıca randevu almayı başarmış olmanız da, seyahat planlarınızda değişiklik yapmanız gerektiğini gösteriyor. Belki de vize merkezini arayabilir ve durumu onlara açıkça anlatırsınız. Diğer ülkede yapabileceğiniz planlamayı onlara da bildirerek durumun acilliğine değinmek yardımcı olur. Umarım daha iyi haberleriniz olur. Belli noktalara dikkat ediyorum ve diğer kullanıcılar için de bilgi toplamanızı tavsiye ediyorum.
Ah be canım, Almanya vizesi randevuları gerçekten de bazen insanı çileden çıkarabiliyor. Maalesef bu tür gecikmeler yaşanabiliyor, başına gelmesi kötü olmuş. Başka bir Schengen ülkesinden randevu alman iyi olmuş, hiç olmazsa planların suya düşmemiş. Bu tür beklenmedik durumlar seyahat planlamasının tuzu biberi diyelim, ne yapalım. Umarım yeni seyahatin çok güzel geçer! 😊
Hemen randevunuz için Almanya konsolosluğuyla irtibata geçmenizi öneririm. Üzgünüm ama bu durumlar hiç hoş değil.