Almanya vizesi için randevu alma konusunda sorun yaşıyorum, randevular nasıl açılıyor diye düşünüyorum. Sait ya da düzenli bir sistem yok mudur?
Arkadaşlar, randevu açılış süreçleriyle ilgili kesin bir bilgi veremem. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; bazı insanlara garip davranışlardan oluşan bir sistem var gibi görünüyor. Konsloslukla anlaşmış gibi algılanan bazı acenteler (bu konudaki başka bir kullanıcı hikayesinde şüphe uyandıran bazı detaylar vardı ama bunları şu anda kısaca paylaşmam gerekiyor. Sizin anlayacağınız, bir şekilde bazı insanların randevularına, diğerlerinin randevularına göre, çok daha rahat ulaşıyor oluşlarından dolayı bunun yanlış bir yol olduğu fikrini ileri sürdüm.) işlerine göre hareket edebiliyor gibi. Tam olarak nasıl çalıştığını söyleyemiyorum ama güvenilir bir yöntem aramanızı öneriyorum. Belki randevu alma süreçleriyle ilgili konsolosluğun web sitesini detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz.
Merhaba, Almanya vize randevuları gerçekten de biraz karmaşık olabiliyor. Genellikle belirli bir düzenleri olmuyor, bazen haftada birkaç kez, bazen de daha seyrek aralıklarla açılıyor. En iyisi sık sık kontrol etmek ve hatta mümkünse farklı zaman dilimlerinde bakmak. Şansını artırmak için birkaç farklı tarayıcıdan da denemeni öneririm. Umarım en kısa sürede randevu alabilirsin!
Maalesef direkt olarak nasıl açıldığını söyleyemeyiz. Konsulatın veya vize merkezi sitesini kontrol etmen gerek, orada ilgili bilgileri bulabilirsin.