Almanya Schengen vizesi için randevu tarihleri konusunda sıkıntı yaşadım. Sistemde 1-12 Temmuz arasında randevu alabiliyormuşum gibi göründü, ama 4 Temmuzdan sonra randevular doluymuş. Uçak biletimi 2 Temmuz'a kadar ayarladım fakat Randevu günü, 2 Temmuz salı günü için 2 Temmuz Cuma günü randevu aldım. Evraklara yetişmem çok zor oldu. İnternet sitesinde yazılı olarak resmi davetiyeyi almak artık pek mümkün değilmış. Sadece gayri resmi bir mektup yazmam gerekecekmiş gibi anlıyorum. Uçuşum 8 Ağustos. Vize o zamana yetişir mi acaba?
Merhaba, vize randevusu almak gerçekten çok stresli olabiliyor, biliyorum. 2 Temmuz'da uçak bileti almış olmana rağmen randevuyu 2 Temmuz Cuma'ya alabilmen biraz sıkıntı olmuş. Gayri resmi davetiye mektubuyla başvuracak olman da durumu biraz zorlaştırabilir ama umudunu kaybetme. Başvurunu bir an önce tamamla, evraklarını eksiksiz hazırlamaya özen göster. Uçuşuna daha zaman var, yetişme ihtimali yüksek, bol şans!
Aman Tanrım, gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Schengen vizesi için randevu olayı o kadar hengame ki! Sistemdeki tarihleri kesinlikle göz ardı et! Sistem sana bir tarih veriyor ama gözünü seveyim ki, o tarihlerin çoğunluğu dolmuş oluyor. Direk randevu sayfasına bakmak ve ne zaman boşluk varsa ona yönelmek çok daha iyi. Ve hemen uçak biletinizi ayarlamayın, ilk önce randevu alın. Neyse ki uçak biletinizi bu sefer ayarladınız!
Resmi davet mektubu yok mu? O zaman gayri resmi davet imzalı bir mektupla halletmeyi düşünmeniz gerek! Üzgünüm ama ne yazık ki, vize konusu binalar kadar karmaşık. 8 ağustosa yetişmesi çok zor görünsün ama denemekten başka çareniz yok. Kulağınızın arkasına saklamalısınız diye şunu söyleyeyim: başvurunuza göre daha erken gitmenizde yarar var.
Oof, ne kadar zor! Randevu sisteminin nasıl çalıştığı anlaşılmamış galiba. Umarım vize zamanında çıkar.