Almanya turistik vizesi için 6 Mart'ta randevu aldım ama hala randevu tarihi yok. Randevu tarihini 19 Nisan'da email'e doğru aldığım mesajı bana doğru gelip gelmediğinden bile emin değilim. 26 Nisan'da randevum olmuş fakat ne diyelim tarih geçmiyorki. Hata yapan mı var yoksa sistemde bir sorun mı var acaba?
Merhaba! Üzgünüm, randevu talebinizle ilgili yaşadığınız durum gerçekten iç karartıcı. Sistemde bazen zaman alıyor; güncellemeler için randevu sitesinin ya da ilgili konsolosluğun mail adresini kontrol etmenizi şiddetle öneririm. Orada her detay açıkça yer alır genelde.
Merhaba, anlattıklarına göre sistemde bir sorun olmuş olabilir veya yoğunluktan dolayı randevu atamaları gecikiyor olabilir. Bence direkt olarak konsolosluğa veya vize başvuru merkezine durumu belirten bir e-posta gönder ya da telefonla ulaşmaya çalış. Onlar sana daha net bir bilgi verebilirler. Umarım en kısa sürede sorunun çözülür ve vizen yetişir!
Maalesef randevu takibi konusunda yaşadığın sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. Randevu doğruysa, muhtemelen sistemsel bir sorun var. Konsolosluk ile iletişime geçip durumunuzu tekrar onaylatmanız en iyisi.