Almanya vizesi için 28 Ağustos'ta başvurdum ama hala randevu maili gelmedi. Eskiden, konsolosluk sitesinden başvurunca 2-3 ay sıra bekleniyor görüyordum. Sistem değişince idata'nın sitesinden başvurdum. 10 gün sonra 4 ay beklemem gerekecek. Acaba sistemi doğru kuramamışlar mıdır ve bazı kişiler sıraya girmeden randevu almış olabilir mi? Vize randevum, Ocak ayı seyahat planlamamı etkiliyor, ne yapılabilir?
Merhaba, anladım canım, vize randevusu beklemek gerçekten çok stresli. İdata'nın sisteminde bazen aksaklıklar olabiliyor, bu yüzden gecikmeler yaşanabiliyor. Bence İdata'yı arayarak durumunu öğrenmeye çalış, belki hızlandırma imkanı olabilir. Eğer olmazsa, maalesef biraz daha sabretmen gerekecek gibi duruyor. Umarım en kısa sürede istediğin randevuyu alırsın!
Üzgünüm, bende de benzer bir durum var. Ağustos'ta başvurmuştum, hala randevu yok. Sistemin eski hali konsolosluk sitesinden başvuru yapınca 2-3 aylık bir sıralanma yaratıyordu diye söyleniyorlar. Sizin gibi ben de İdata'dan başvurunca 10 gün sonra 4 aylık bir bekleme süreci görmüştüm. Konsoloslukların çoğu bu şekilde, mailler hemen gelmiyor. Sabırlı olmanızı öneririm.
Pardon ama sistemdeki olası değişiklikler veya sıra dışı durumlar hakkında bilgin yok. Konsolsukluğa veya İdata'ya ulaşarak durumunuzu sormanı öneririm.