Almanya vizesi için 24 Haziran'da 25 Eylül'deki iş seyahatim için randevu aldım. Ama Idata'dan hala dönüş yok. Randevum için kısa süreli bir bekleme süresi söylemişlerdi. Şimdi farklı bir schengen vizesi aldım ve seyahatimi tamamladım. İleride tekrar o ülkeye seyahat edeceğim. Idata hala randevu onayı/reddini göndermedi. Bu durumda ne yapmalıyım?
Merhaba! Maalesef, Idata'nın cevap vermemesi oldukça sinir bozucu. Senin durumunda, eğer vize başvurunuz olumsuz yanıtlanmasaydı, zaten bilgilendirilmiş olurdunuz. Şimdiki durumda yapabileceğin pek bir şey yok gibi gözüküyor. O ülkeye gittiysen ve senin sorunların başlangıcını oluşturan seyahat amacını gerçekleştirmişsen, vize reddi olasılığı çok düşük, onu da gözardı ederim. Başka vize randevularında IData ile karşılaşacaksan bunun da aynı sonuç doğurabilir... Umarım yakın zamanda sorun çözümlenir.
Selam, vizen çıktıysa ve seyahatini tamamladıysan, bence çok da kafana takma. İdata'yı arayıp durumu bildir ve başvurunu iptal etmelerini isteyebilirsin. Belki de sistemlerinde bir karışıklık olmuştur. İleride tekrar başvurursan bu durumu da belirtirsin, sorun olmaz merak etme!
Idata ile iletişime geçin ve durum hakkında bilgi alın.