Almanya vizesi için 27 Ocak'ta randevu almak için 7 Ekim'de Altınizade şubesinden online randevu aldım. Ama hala dönüş yok. Bir önceki vize 1 yıl sürmüştü ve süreç hiç bu kadar uzun etmemişti. İdata gibi bazı firmalar aracılardan para alıp randevuları öne taşıdığı yönünde sosyal medyada paylaşımlar var. Kasım-Aralık'ta kayıt olan, randevu alan kişiler varken, benim gibi Ekimde kayd olan biri var mı? Randevuları bu kadar geciken diğer insanlar var mı?
Üzgünüm ama seninle aynı durumda olan biriyle karşılaşmadım. Randevu sistemi bazen beklenmedik sıkıntılar çıkarabiliyor, özellikle yoğun zamanlarda yaşları oluyor. Senin durumuna çok benzeyen başka hikayeler hiç duymadım. Belki de İdata firmasında durum farklıdır, bu konuda bilgi vermen gerekir, çünkü yaşadığın sıkıntı başkasını etkilemeseydi anlarım da. Ama umrumda, sana yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım.
Merhaba, randevu sürenin bu kadar uzaması gerçekten can sıkıcı olmuş. İdata'nın randevuları öne alma iddiaları hakkında net bir bilgim yok ama maalesef böyle durumlar yaşanabiliyor. Benim de çevremde Ekim'de başvurup hala bekleyenler var, yalnız değilsin. Umarım en kısa sürede olumlu bir haber alırsın!
Maalesef benim bilgim yok! Online randevu alma süreçleri değişiklik gösteriyor. Belki vize başvuru merkezine direkt ulaşarak bilgi alabilirsiniz.