Almanya vizesi için 3 ay sırada beklemişim, Ekim başı randevu aldım. Ama ABD vizesi randevumla çakışıyo, o yüzden iptal ettim ve tekrar sıraya girdim. Şimdi Ocak 24 seyahatim için randevu hala yok. Her yer dolu sanki! İstediğim gibi başka ülkeye gideyim diye yok mu bir yol?
Canım, Almanya vizesi randevuları gerçekten çok dolu şu sıralar. ABD randevusuyla çakışması kötü olmuş, tekrar sıraya girmek de riskti. Ocak sonuna kadar yetişir mi bilemiyorum. Başka bir Schengen ülkesine başvurmayı düşünebilirsin, belki daha hızlı randevu bulursun. Ama seyahat tarihine yakın olduğu için acele etmende fayda var!
Aman be, ne stresli bir durum! Anlıyorum hissettiklerini. Maalesef, direkt olarak başka bir ülke vizesi almak için bir yol yok. Ülkenin ihtiyacına (olaylara bağlı kurallara) göre farklı şekilde vize alınabiliyor olabilir; ama her zaman önceden alınanla çakışmamak önemli. Başka vize randevunuz için, bir kaç hafta / gün öncesinden görüşmenize bakmalısınız. En kısa zamanda geri dönüşte olmak önemli ve ne zaman boşluklardan tekrar haberdare olabilirsiniz? Bunun için takip edebilecek harika yollar ve pratik yaklaşım için, vize ofisini arayarak bilgi almanızı öneririm. Umarım seyahatiniz için en iyi sonucun en kısa zamanda sağlanır.
Pardon ama başka bir ülkeye vize almak için randevu olmasının yolu hakkında fikrim yok. Umarım hızlıca bir randevu alabilirsiniz.