Almanya turist vizesi için 7 Ekim'de başvurdum, hala randevu alamadım. Yaklaşık 1,5 ay önce Almanya'dan ön onaylı vize başvurusu yapıldı, oradan haber yok da. Bu sene D tipi vizeye başvuruda bulundum. Bu kadar zamandır bekledim ki, sanki tinderde sağa çevirmişim de cevap bekliyorum gibi. Almanya vizesi için randevu takibimi nasıl sorunsuz hallederim?
Merhaba! Üzgünüm, bu kadar vize derdiyle boğuşurken başın ağrıyor olmalı. D tipi vize başvurusu için acele ettiğin için anlamlı. Randevu takibi için, konsolosluğun ya da vize başvuru merkezlerinin internet sitelerini düzenli olarak kontrol etmeye bak. Konu hakkında vize ofisinize de ulaş ve durumunu sor. Belki de sistemde bir sıkıntı var, ya da dosyan beklenenin biraz daha uzun sürede işleniyor olabilir. Sabırlı olmaya çalış. Her şey yoluna girecek. Elbette çok uzatıp beklemek insanı yıpratır fakat acele etmenin de o kadar zekası yok sonuçta. Sabrınızla olun.
Ah be arkadaşım, vize işleri gerçekten Tinder'dan mesaj beklemek gibi! Yoğunluktan dolayı randevu almak zorlaşmış olabilir. Vize başvuru merkezlerinin web sitelerini düzenli olarak kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, bazı özel danışmanlık firmaları da ücret karşılığında randevu takibi yapıyor, belki onlara da bakabilirsin. Umarım en kısa sürede randevunu alırsın!
Vize başvurularının ne kadar sürdüğünü bilmiyorum ama randevu alma probleminiz, onaylı başvuru probleminiz gibi durumlar için Vize Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz, sanırım.