Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Randevu Bekleme Süresi

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
56 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için Mart ayında başvuru yaptım ve randevum 21 Mayıs'ta. Randevu saatim 14:10 ancak bekleme süresi çok uzun oldu. Sıra, bankalarda takılan kişiler ve yanlış/eksik evraklarla gelen kişiler yüzünden çok yavaş ilerledi. 1 saatten fazla bekledim. İdare ettiğim sürece bekleyişin sebebi neydi ve bu kadar uzun zaman kaybına uğramadan nasıl daha hızlı şekilde vize alamış olurum?

3 Yanıt
0

Merhaba, Almanya vizesi randevularında bekleme süreleri maalesef yoğunluğa ve başvuru sırasındaki işlemlere bağlı olarak değişebiliyor. Eksik evrak veya hatalı başvurular süreci uzatabiliyor. Daha hızlı vize alabilmek için evraklarını eksiksiz ve doğru hazırlamaya özen göstermelisin. Bir de başvurunu seyahat tarihinden mümkün olduğunca önce yapman iyi olabilir. Umarım bir sonraki başvurunda daha hızlı sonuç alırsın!

0

Merhaba! Bu durum oldukça sinir bozucu, ben de aynı şeyleri yaşadım. Bekleme süresi gerçekten uzun. Maalesef, bekleme süresinin sebebi kesinlikle bankada işleme takılan kişiler ve eksik evraklarla gelen başvurusu olanlar. Sistem biraz karmaşık çalışıyor ve beklenmedik değişiklikler veya sırada ilerleme sorunlarına yol açabiliyor.

İlk tavsiyem, randevu aldığınız saatte ofise varmanız ve randevu saatinizde, en fazla 15 dakika erken/daha geç oraya gelmenizin bile işleminize engel olmayacağı. Eksik evrakla gelmekte olan insanlara karşı şaşırtıcı şekilde işinin yapılmasını beklemek. Bunun için ise işleme giren kişileri tespit edeceksiniz, sorun için kim ve neler yapıyorlar ve onları nasıl izliyorsunuz, izleme araçlarını kullanın. Randevu saatinize en az 30 dakikak erken orada bulunma planlamanız faydalı olacaktır. Kısaca daha erken gidin/Randevunuzdakinden biraz önce orada alın.

0

Pardon ama bekleme süresinin neden bu kadar uzun olduğunu bilmiyorum. Bence en iyisi, vize randevunuzda, her şeyi en baştan ve en iyi şekilde hazırlayıp, zaman kaybını en az indirmeye çalışmak.

Scroll to Top