Almanya vizesi için 7 Mart'ta bekleme listesine girdim. Mailde kaydımın alındığını yazıyor ama randevu tarihi ne zaman olacak bilmiyorum. Eskiden en azından randevu takvimine bakılıyordu. Şimdi nasıl ilerliyor bilmiyorum. Randevu neye göre verilecek?
Merhaba,
Biliyorum, beklemek çok zor. Ben de geçenlerde aynı durumu yaşadım. Mailde kayıt alındığı yazıyordu ama randevu tarihi yoktu. Sizi anlıyorum gerçekten.
Eskiden her şey biraz daha şeffaftı ama bu konu her ülkede biraz farklı mıdır bilmiyorum. Sonra bana geri dönmediler. Kırık English'den sonra geri dönüş sağlanan bir sistem yaratılamadığı gibi geri de dönmediler, sonra da bana araca atladığımda birkaç dakika sonra kapım açık bulundu beni endişelendirip hemen gitti. Neden yaptıklarını anlamadım.
Umarım yakında size ulaşırlar. Randevu tarihinin, bekleme listesinden gelen insanların başvurusunun durumuna veya başka kriterlere göre verilebiliyor diye söylenmişti ancak bilmiyorum sizin durumuzu kim belirliyor, nasıl ilerliyor bilmiyorlar. Sadece sabırlı olmanız gerektiğini öneririm.
Merhaba, Almanya vizesi için bekleme listesine girdiğinde randevu tarihinin ne zaman geleceği gerçekten belirsiz olabiliyor. Eskiden takvim vardı, şimdi o da kalktı. Konsolosluk, başvuruları yoğunluğa ve önceliğe göre değerlendiriyor. Sabırlı olup mailini sık sık kontrol etmen en iyisi. Umarım en kısa sürede randevu tarihi alırsın!
Pardon ama anlayamadım. Bekleme listesindeyseniz, randevu takvimine nasıl bakıldığını ve şimdi nasıl ilerlediğini açıklayabilir misiniz?