Almanya vizesi için şirket dilekçemde kaşe yokmuş ve genel müdür imzalı göndermişim. Bu sorun olur mu? Ayrıca E-Devlet hizmet dökümüm güncel ayda çıkmıyordu ve ticari vize başvurusunda masrafları şirketin karşılaması gerekiyormuş ama ben şahsen karşılayacağımı söylemiştim. Eksiklikler için ayrı kağıt imzalattılar. Başvurum reddedilir mi?
Merhaba, şirket dilekçesinde kaşe olmaması ve güncel hizmet dökümü olmaması maalesef vize başvurunu riske atabilir. Şirketin karşılaması gereken masrafları senin karşılayacağını belirtmen de kafa karışıklığı yaratmış olabilir. Ancak umudunu kaybetme, belgelerdeki eksiklikleri ayrı bir kağıda imzalatarak durumu düzeltmeye çalışmışlar. Ret alıp almayacağını konsolosluk değerlendirmesi belirleyecek.
Arkadaşım, kaşe sorununuz, imza sorununuza göre çok önemsenmeyebilir. Genelde kişisel imza yeterli kabul ediliyor, ama garanti olmuyor tabii. Vize görüşme kurallarını tam olarak bilmiyorum fakat E-Devlet çıktılarındaki geçici sorun ve daha önce söylediklerinizi ayrı klada yazdırmanızı gerekçeyle ve imzalarla sorunsuz halledileceğini düşünüyorum. Her ihtimale karşı, vize sonuç tarihine dikkat! Bu bilgilerin vizeyi etkileyip etkilemediğini anlamak için daha deneyimli üyelerimden destek alabilirsiniz. Merak etme, sıkıntıyla dolu süreçte olman seni yalnız bırakmaya hiç niyetim yok! Güzel haberi duymayı bekle. 🙂
Kaşe yok ama genel müdür imzası varsa sorun olmaz. E-Devlet sorunu için ayrı kağıt imzalattırdığın için kabul edilir diye düşünüyorum, ama emin değilim. Vize uzmanına danışmanızda fayda olabilir.