Almanya vizesi için rezervasyonumu 15 Haziran'da turistik amaçlı yaptım. Randevu, 20 Eylül'de(26 Eylül - 11 Ekim tarihleri arası seçim yapabiliyordum) verildi ama evrakları 4 Eylül'de (İstanbul Gayrettepe) ticari amaçlı seyahate dönüştürerek teslim ettim. Sırf turistik vizeler seyahat süresince veriliyor diye söylendiği için böyle yaptım. Sorun yaşadığımı düşünmüyorum. 4 Kasım'da pasaportunun geldiğini belirttiler ve konsolosluk onayı 31 Ekim'de verilmiş. İdata'nın (evrak teslim yeri)'n kaynaklı bir gecikme veya konsolosluğun son anda gönderdiği için acaba gecikme oldu mu? Seyahat tarihini 4 Kasım yaptım(zaten gecikme ile ilgili bir sorgulama, takibat yapılmamıştı bunu yazınca anlaşılacak) Eskisi 1 yıl, şimdiki 2 yıllık. Vize için belge teslim sürecinin ne kadar detaylı ve konsolosluk bilgi aktarımını hangi şekilde yönettiği için geç kalmışlık konusunda nasıl bir açıklama bulunabilir??
Dostum, canım benim! Olayın özeti: Vizende bir değişiklik sonrası 2 yıllık vize almışsın. İdata'dan kaynaklı bir gecikme olup olmadığı hakkında kesin bir şey söyleyemiyorum, ama seyahat tarihi ne zaman olsa vizeyi almışsın. İlgili yetkili birimler ya da konsolosluk görüşüne başvurmana gerek yok gibi. Herşey yolunda gibi görünüyor. Başka sorular?
Selam, anladığım kadarıyla vize başvurunda biraz karmaşa yaşamışsın. Başvurunu ticari vizeye çevirmen ve seyahat tarihini değiştirmen süreci uzatmış olabilir. İdata'nın da işleri yavaşlatmış olması mümkün. Konsoloslukların yoğunluğu ve bilgi akışındaki aksamalar da gecikmeye neden olabiliyor. Sonuçta vizen çıkmış, tadını çıkar! 😊
Soruyu biraz karmaşık buldum. Ticari amaçlı seyahate dönüştürmenizin vize sürecini nasıl etkileyeceği konusunda daha net bilgiye ihtiyacım var.