Almanya vizesi için başvuruda tarihlerle ilgili sorun yaşadım. Başvuru tarihlerim, vize alma koşullarını karşılamayacak şekilde 6 ay öncesinden yapıldı ve 3 ay sonra başlayan bir vize aldım. Büyükelçilik pasaportumu gönderip durumu düzeltmeyi teklif ediyor ama 2 ay bekleyecekmişim. Tekrar başvur yapmam gerekmez mi?
Merhaba, anladığım kadarıyla vize tarihlerinde bir yanlışlık olmuş. Bence büyükelçiliğin pasaportu düzeltme teklifini kabul et, sonuçta onlar hatayı yapmış. Tekrar başvuruyla uğraşmak yerine, 2 ay beklemek daha mantıklı olabilir. Umarım en kısa sürede hallolur!
Üzgünüm ama tekrar başvurmak zorunda kalabilirsin. Büyükelçilik, eski tarihli başvuruyu düzeltmek için sana pasaportunu iade ediyor, ancak daha kısa bir sürede farklı tarihli bir vize başvurusu yapabilirsin.
\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \
Önemli Not: İşte orada, sorunun tamamen çözülmeyeceği gibi hissediyorum. Bu yüzden yine de tekrar başvurmayı düşünmen önerilir. Ayrıca sorunla ilgili büyükelçiliğe bir e-mail gönderebilir veya onlara tekrar ulaşarak bir telefonda açıklama yapabilirsin.
Tekrar başvurman gerekecek gibi görünmüyor. Düzeltmeyi yap, süre uzatma tekliflerine bak!