Almanya turistik vizesi için başvuru yapacağım. Hollanda'da sadece 15 günlük bir vizem var. 3 aylık en düşük olacak şekilde vize vereceklerini düşünüyor musunuz? 5 gün kalacağım, randevu da tamdan 4.5 ay sonra, sonuca 45 günden önce ulaşılması gereken vize başvurusu sürecinde çok geç sonuçlandım. Sinirim bozuldu bayağı çok sıkıntılı bir prosedür oldu bu vize işlerinin. Başvurundaki seyahat sürecinize uygun vize verildi sayılır mı?
Merhabalar,
Üzgünüm ama maalesef kimse sana kesin bir şey söyleyemez. Vize süreçleri kişinin durumuna ve başvuru yaptığı konsolosluğa göre değişir. Bunu söyleyeyim, 15 günlük Hollanda vizesi geçmiş vizenin vize verme politikalarına olan etkisini kesinlikle bilmen gerekir ama illa ki etkisi olacaktır.
Senin durumunda, seyahat sürenin fazla uzun olmaması ve 4,5 aylık randevu bekleme süresi başvuru dosyanın değerlendirilmesini biraz daha zorlaştırabilir. Üzgünüm ama önceden tahmin edemeyeceğim bir şey. Sonuca ulaşma süresinin vize işlemlerinizi etkileyebileceğinin de bilincinde olmalısınız. Kesinlikle senin gibi birçok kişiler aynı durumdan yakınıyor. Bekleme süren uzun olduğu için pek de iyi bir durum olmadığını bilmelisin.
Selam, Almanya vizesi için Hollanda vizen olması güzel bir avantaj. Ama 3 aylık vize verirler mi, kesin bir şey söylemek zor. Seyahat amacın ve süren önemli, ona göre değerlendirirler. Randevu ve sonuçlanma süreci de can sıkıcı olmuş, biliyorum. Umarım başvuruna en uygun vizeyi alırsın! 🙏
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. Başvurduğun vize tarihinden sonraki seyahat planını mı soruyorsun?